Sněhurka Kaiser a Lábus

26.02.2016 15:09

KAISER LÁBUS SNĚHURKA

https://www.youtube.com/watch?v=foG51uThLwM

Byla jednou jedna královna, které se narodila dceruška s pletí bílou jako padlý sníh. Se rty tak rudými jako krev a vlasy černými jako eben.

Sněhurka: Já na tom makám, já na tom dělám….

Proto jí taky dali jméno Sněhurka.

Královna však brzy zemřela.

Neuběhl ani rok a král se znovu oženil. Jeho nová choť sice byl moc krásná, ale také hrdá a pyšná. A nesnesla, aby byl ještě někdo jiný krásnější než ona.

Měla také čarovné zrcadlo, kterého se každý den ptala. „Zrcadlo, řekni mi, kdo je na světě nejkrásnější?“ A zrcadlo vždy odpovědělo: „Ty jsi nejkrásnější – ásnější  ze všech královen.“


Sněhurka ale tak rostla do krásy a byla líbezná jako jasný den. Až jednoho dne zrcadlo odpovědělo královně: „Ty jsi krasavice – ice –ice – v zemi zdejší – ejší ale Sněhurka – urka je ještě tisíckrát krásnější –ásnější – ásnější.“


Královna se velice urazila a od toho dne začala Sněhurku hluboce nenávidět.

vztek

Rozkázala jednomu ze svých lovčích, aby Sněhurku zavedl do lesa a tam ji zabil.

Služebník měl ale dobré srdce a nechal Sněhurku jít.

Královně řekl, že je princezna mrtvá.

Smutná Sněhurka zatím bloudila po lese. Byla již hluboká no. Sněhurka jde a srazí lampu….  Vypravěč: Ale to je pařez, tohle.

Jen měsíc svítil, i mráček přešel, a těch zvířátek co potkala. Potkala sviště, veverku, potkala i srnky, i kanec se tam mihl. …. Kanec,   óóóó!!!  Potkala i zajíčka ušáčka (rána) byli tam i odporní komáři, (přiletí na vypravěče) no tak odporní zas nebyli, tak ne, rovněž potkala páva ze zámecké zahrady. Co je tohle? Ke svému velkému překvapení  spatřila i chameleona? Ale byli tam i roztodivní ptáci – amandava pulicea, pilinestes minor a hýl obecný.

Konečně Sněhurka dorazila k malému domečku. Vešla dovnitř, aby si odpočinula. Uprostřed stál malý stoleček a na něm 7 pohárků. A protože Sněhurka měla žízeň, upila z každého z nich. No a protože byla velmi unavená, uložila se do jedné z postýlek a brzy usnula.

Po chvíli se vrátili domů majitelé domku. 7 malých mužíčků, 7 trpaslíků po celodenní práci v dole.

Objevili spící Sněhurku a moc se jim líbila.

Příštího rána vyprávěla Sněhurka trpaslíkům, co se jí přihodilo. Hele to bylo šílený, jo, no prostě sama v lese, jo, teďkon nikde nikdo a jelikož jsem prostě nebyla jsem já jsem absolutně čistá, jo, teď kudy, jo , já byla úplně hotová, hele, normálně vysmažená, jo. Já jsem si říkala, hele, Sněhuro, dělej se sebou něco, hlídej si rating nebo co, rozumíš, takhle se nemůžeš chovat, jo? Teď prostě, hele – Šmudlo, nehraj si s tim!

Královna věřila, že je Sněhurka mrtvá a proto se zeptala zase svého kouzelného zrcadla: „Zrcadlo, řekni, kdo je nejkrásnější na zemi.“ A to jí odpovědělo: „Ty jsi krasavice – ice  -ice v zemi zdejší –ejší –ejší ale Sněhurka – kurva-kurva v zemi tisíckrát je krásnější –ásnější-ásnější.“

vztek

Rozzuřená královna přichystala otrávené jablko a vydala se v převlečení k domečku sedmi trpaslíků.

Sněhurka vyhlížela oknem a řekla jí: „Nesmím nikoho vpustit do domu.“

A královna na to: „To nevadí. Vezmi si ode mě aspoň tohleto jablíčko.“
 

Sněhurka ho vzala a s chutí se zakousla. A v tu chvíli padla k zemi mrtvá.

Když přišli trpaslíci domů, Sněhurku se jim vzkřísit nepodařilo. Tak tedy pro ni udělali skleněnou rakev a uložili dovnitř. Odnesli rakev na skleněnou horu a tam Sněhurku tři dny oplakávali. Jeden, dva, tři. Stačí.

A tak se náhodou stalo, že tehdy jel kolem královský princ. Uviděl skleněnou rakev a uvnitř tu nejkrásnější dívku na světě. Princ prosil: „Dovolte mi tu dívku dovézt domů.“
Trpaslíkům se královského prince zželelo a tak mu to dovolili. Když sloužící odnášeli rakev…. Co je? s mrtvou Sněhurkou, jeden z nich zakopl a málem mu smutné břemeno upadlo na zem.

………….Jde ke Sněhurce…………..

Otrávené sousto vyklouzlo Sněhurce z úst.

…………….. vyplivne to na něj …………… nadává, čistí si brýle

Sněhurka vstala … to já nechápu tohleto….  a otevřela oči.

Co je?

No, co je…

……. Vymění se, jde číst Sněhurka …………….

„Jsi u svých přátel,“ odpověděl královský princ a vyprávěl jí, jak se to všechno stalo. Princezně se princ moc líbil a tak ráda souhlasila se vším. A hlavně že s ním odjede k jeho královským rodičům.

Tam se Sněhurce moc líbilo. Princ slíbil Sněhurce, že jí postaví zámek s nádhernými komnatami, překrásnými zahradami a uprostřed vodotrysk.

………….plivne na něj vodu z pusy ……………. Vymění se ve čtení ………………….

Princ pozval na svatbu i zlou Sněhurčinu macechu, kdy vstoupila do sálu, uviděla Sněhurku a vrazila jí pár ….. pár překrásných růží.

…………………..vymění se ve čtení …………….

Královna se tak rozzuřila, že své hnusné pařáty zaryla do rozkroku a mačkala a tak strašně mačkala, až se nehty zarejvaly do princova moudí a řval bolestí…

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.